Universeel slijpsysteem voor messen/frezen

Volautomatisch slijpen kan u met volgende types: Rondamat R 980 : de slijpmachine voor rechte messen en frezen

Rondamat R 970: de slijpmachine voor profielmessen

Of u hardhout, naaldhout of MDF verwerkt, met aangepaste slijpschijven kan u zowel HSS, Stellite als Hardmetaal slijpen.

Automatische stapelaar na kortzaag

Automatische stapelaar na kortzaag

De nieuwe DIMTER stapelaar is snel. Tot 100 planken per minuut kunnen automatisch gestapeld worden. Zowel bruut als geschaafd hout.

Ook de invoer van de kortzaag kan volledig

geautomatiseerd worden.

Hoogwaardige fabricatie van massieve panelen

De nieuwe ProfiPres biedt u belangrijke voordelen/zeer eenvoudige omstelling, perfect voegwerk en korte verwerkingstijden; optimale prijs kwaliteitsverhouding panelen.

Donkerstraat 23 | B-1750 Gaasbeek | T. +32 2 466 38 39

 info@smi.be | Privacyverklaring smi

Stijgende houtprijzen

Optimeer uw afkortwerk

Met de nieuwe optimeerzaag OptiCut 90 bespaart u niet alleen werkuren, maar vooral veel hout. Door een uitgekiend concept kan de kortzaag in hoge mate geautomatiseerd worden. Populair is de koppeling aan een vierzijdige schaafmachine. Dit verhoogt uw rendement op aanzienlijke wijze.

Nieuw : Dual-werktuig

Met dit speciaal voor de schaafmachine Powermat ontwikkelde Powerlock-werktuig bekomt u een perfecte schaafkwaliteit. De grote werktuigdiameter gecombineerd met het extra lage gewicht maakt van deze Dual-werktuigen ideale schaafkoppen.

Houtbesparing

De Weinig dochter GreCon is gespecialiseerd in machines voor horizontale en vertikale las. Van handbediening tot volautomatische oplossingen. Een belangrijke bijdrage tot houtbesparing.

Zware kortzaag voor brede stukken

De Weinig dochter GreCon is gespecialiseerd in machines voor horizontale en vertikale las. Van handbediening tot volautomatische oplossingen. Een belangrijke bijdrage tot houtbesparing.

Schaafbreedte 300 mm

Grote schaafbreedte .. voor weinig geld. Dankzij de Powerlock-technologie. Maximale schaafhoogte 200 mm.

Meest verkochte automatische afkortzaag in
België.

De OptiCut is de meest gekochte automatische zaag in België. De machine kan perfect aan uw wensen aangepast worden. Vele interessante nieuwigheden: automatische aan- en afvoer, verhoogde snelheid, precisiepakket, bar-code, inkjet, automatisch etiketteren, verbinding met een vierzijdige enz... Uiterst bedienervriendelijk.

Langszagen met Weinig

Voor het rendabel verzagen van hard en zacht hout biedt de WEINIG-dochter Raimann u een groot assortiment zaagmachines. Veel gevraagd is de eenvoudig te bedienen langszaag Flexirip. Met zware drukbalk en aanraaksturing.

Automatisatie: voor elke werkwijze de juiste oplossing

De automatisaties van WEINIG: van prijsgunstige standaardoplossingen tot individuele oplossingen. Hogere productie, personeelontlastend en verhoogde veiligheid.

Hout besparen.... Roekens vragen !

De hoge prijzen van massief hout dwingen tot spaarzaam gebruik. Contacteer ons voor al uw projecten m.b.t. het langszagen, afkorten, schaven en verlijmen. De Weinig-dochters Raimann, Dimter en Grecon worden in België en en het G.H. Luxemburg exclusief door SMI-Roekens verdeeld.

Veilig korten

De Dimter kortzagen bieden maximale zekerheid.

Beschikbaar in meerdere varianten

Afkort- en debiteercentrum

Het langszagen is, samen met het afkorten, de eerste stap in de massiefhoutbewerking en vormt zo het fundament voor een rationele en moderne verwerking.

Het afkort-en debiteercentrum FlexiRip met haar onbegrensde mogelijkheden garandeert u een rationele en moderne productie.

Perfekt afgewerkte deurbladen

Deurenfabrikant Segers in Bornem selekteerde bij Boere, net als Aro, het model Elite.

Unimat 500

De Unimat serie is de meest suksesvolle ooit. De Unimat 500 komt nu uit in een speciale serie. Tot einde 2006 geniet u van uiterst interessante voorwaarden.

Stabiele bandzaag uit Zweden

Robuuste bandzaag met hoge zaagkwaliteit. Elektronische aanvoer. Met Pertinax bandsturing en schuinstelbare aanslag.

Machines zijn kostbaar. Laat ze onderhouden door vakmannen

Machines zijn kostbaar. Laat ze onderhouden door vakmannen

SMI-Roekens biedt u een eigen technische dienst, inclusief elektronicaspecialisten. Speciale serviceprogramma’s verzekeren de goede werking van uw machines en garanderen de laagste kosten. Openingsuren 8-12 en 13-18 uur.

Schuren van geschaafde profielen

Het manueel schuren van profielen is arbeidsintensief. Met de Weinig Powermat kunt u nu in één doorgang schaven en schuren. Dit is mogelijk dankzij de Powerlock opspanning en het regelbare toerental. Het levert u een mooie tijdsbesparing op.

Perfecte schuurkwaliteit

Klanten willen perfecte kwaliteit. Uw producten moeten er goed uitzien en goed aanvoelen. De Boere machines zijn in vele uitvoeringen beschikbaar. Onder andere voor massief, fineer, lak en andere materialen. Exclusief fabrieksagent voor België en G.H.-Luxemburg is SMI nv.

SMI klanten in de bloemetjes gezet

Ontdek de nieuwste fotoreeks van onze klanten in de foto-gallerij. Werkt u met meerdere generaties in uw bedrijf en bent u klant bij SMI. Dan verwelkomen wij u ook graag in onze foto-gallerij!

Contacteer ons voor een gratis fotosessie van uw familie door een professionele fotograaf.

 

Sssht...

Gun uzelf en uw medewerkers een optimale werksfeer met onze schaafmachines in fluisterversie.

Deze hoogwaardige machine-omkapseling neemt praktisch geen extra ruimte in beslag.

Alleskunner

Kan een pennebank in een vierzijdige schaafmachine veranderen? Bij Weinig wel. Ontdek de nieuwe alleskunner. De Variomat is een schaafmachine die met enkele handgrepen in een pennebank of toupie kan worden veranderd. Een zeer plaatsbesparend en prijsgunstig concept.

Optimaal zaagwerk op uw vierzijdige

Behalve schaven en profileren kunt u met de Weinig schaafmachines ook zagen.

Een gamma hulpmiddelen laat u toe perfect zaagwerk te leveren met minimale insteltijden.

Nieuw : Variomat voor startende bedrijven

Deze bijzondere schaafmachine heeft ongekende mogelijkheden. De Multipower schaafmachine kan zelfs gebruiken voor kopse bewerkingen! De werkstukken worden pneumatisch gespand. De aanslag is bovendien 45° zwenkbaar.

Automatische invoertafel voor afkortzagen

Een automatische invoertafel verhoogt het rendement van uw kortzaag. Deze invoertafels zijn geschikt voor het automatisch invoeren van bundels, maar ook van planken/balken.

Eénmanbediening voor schaafmachine

Deze prijsgunstige terugloopautomatisatie brengt de geschaafde stukken automatisch terug naar de bediener.

 

Parket schaven en schuren aan 25 m/min.?

Speciaal voor parketfabrikanten ontwikkelde Boere een 300 mm brede schuurmachine die direkt na de schaafmachine wordt geplaatst. Deze machine is naar keuze beschikbaar met 1 tot 3 aggregaten en is makkelijk aanpasbaar aan de werkstukdikte.

 

Opleiding voor uw schavers

Wist u dat u bij Weinig terecht kan voor een gepersonaliseerde slijp- en schaaftraining?? Kontakteer ons voor meer informatie.

 

Instap in de Powermat technologie

De nieuwe Powermat 400 maakt de prijsgunstige instap in de Powermat technologie mogelijk. Met de 400 XL behoren nu ook secties tot 300 x 200mm tot de mogelijkheden.

 

Kantelbare schaafas

U heeft behoefte aan een schuin instelbare as. U kunt, zonder overbodige investeringen, uw Weinig machine uitrusten met een kantelbare rechteras.

De maatinstelling gebeurd via de uiterst suksesvolle en makkelijk te bedienen Powercom sturing.

 

Powermatiseer uw schaafwerk

Wist u dat ongeveer de helft van alle door Weinig geleverde schaafmachines met het Powerlock systeem zijn uitgerust.

Op de Ligna machinebeurs in Hannover worden dit jaar enkel nog schaafmachines met het Powerlock systeem getoond.

 

Uw afkortzaag kan meer dan u denkt

De OptiCut afkortzaag bespaart hout, optimeert, kort fouten, verwijderd automatisch afval en kan nu ook uw werkstukken identificeren! Ze is naar keuze verkrijgbaar met inkjet en/of etikettenprinter.

 

Perfect omfreeswerk

Met de Boere breedbandschuurmachine legt u de basis voor perfect omfreeswerk. Het resultaat: uw vleugels exact op maat, zonder uitbrokkelingen.

 

Snelle jongen

Met de automatische OptiCut afkortzaag werkt u nu nog sneller. Waar klassieke duwers zich verplaatsen aan 60-120 m./min. verplaatst deze duwer zich aan maar liefst 260 m./min.!

 

Voorsprong uitbouwen

Het motto van de firma Weinig is voorsprong uitbouwen. Uw voorsprong. De Weinig groep biedt u hiertoe een groot aantal machines en diensten. Kontakteer ons betreffende uw projekten m.b.t. zagen, korten, schaven, verlijmen, schuren en CNC.

SMI 5 jaar Boere agent

SMI-Roekens, al 45 jaar gekend agent voor de Weinig machines, is blij te kunnen terugblikken op een vruchtbare samenwerking sinds vijf jaar met de Nederlandse firma Boere Machinefabriek. Boere machinefabriek is specialist in het ontwikkelen van schuuroplossingen voor het bewerken van hout, metaal, kunststof en vele andere materialen. Wereldwijd staat Boere bekend als dé expert in breedbandschuren. De Sandonomic, Sandrite, Select en Elite breedschuurmachines worden tegenwoordig niet alleen meer ingezet voor het bewerken van hout, maar ook voor het schuren van metaal, kunststoffen, lakken en vele andere materialen. De machines kunnen worden uitgerust met één tot vier schuuraggregaten, waardoor vele verschillende bewerkingen mogelijk zijn, zoals kalibreren, voorschuren, fijnschuren, finishschuren, lakschuren, borstelen, schaven of het aanbrengen van een specifieke structuur.

SMI aangesteld als agent in België van het Duitse S+S

S+S is de specialist in persen en innovatieve technologie voor het persen van ramen, panelen en bijzondere elementen. S+S dekt het hele spectrum van manuele en automatische persen en biedt zodoende oplossingen voor talloze toepassingen. Hun gamma laat toe de ideale pers samen te stellen voor elk bedrijf. S+S staat bovendien voor “Quality made in Germany”.

 

Marathon Coating

Om de maatvastheid van het schaafwerk te verhogen introduceert Weinig een nieuwe technologie : Marathon coating. Met dit speciale proces worden de tafelbladen en aanslagen van een uiterst bestendige toplaag voorzien. Beschikbaar in verschillende uitvoeringen.

 

 

Kevlar terugslagbeveiliging

Zaagmachines behoren tot de meest gevaarlijke in de houtsector. Speciaal voor de veelbladzagen ontwikkelde de Weinig dochter Raimann een hoogwaardige terugslagbeveiliging. Basis hiervan is Kevlar. Kevlar is vooral bekend voor het gebruik in kogelvrije vesten maar wordt nu ook met groot succes toegepast voor een superieure terugslagbeveiliging.

Boere gaat voor breed

Voor het schuren van lak, fineer en massief biedt Boere een groot assortiment breedbandschuurmachines aan. In standaarduitvoering variëren de werkbreedtes van 300 tot 1650 mm. Op wens worden ook grotere breedtes gemaakt. Zo werd er een Boere naar Zuid-Afrika verkocht met een werkbreedte van 1900 mm.

 

 

Korten aan 100 per minuut

Speciaal voor de palletfabrikanten ontwikkelde DIMTER een speciale machine.

De aangepaste OptiCut S 90 brengt een capaciteit van niet minder dan 100 blokken/minuut. Op wens met automatische voeding en sortering.

Vanzelfsprekend kan de machine ook gebruikt worden voor het korten van planken en bundels.

Oud maar niet versleten

Een oude schaafmachine afdanken? Niet bij Weinig. Eén van onze klanten besliste onlangs een bijna 20 jaar oude schaafmachine te moderniseren. Niet alleen kreeg de machine de allernieuwste Powercom sturing, ook werd de machine voorzien van het revolutionaire Power Coating-systeem. Dit is een high tech procédé waarbij tafelplaten, aanslagen en drukschoenen worden voorzien van een superieure anti-slijtagelaag. Deze opdracht werd door SMI uitgevoerd. Tot grote tevredenheid van de klant -tijdens het zomerverlof- zonder een dag productieverlies.

Veelzijdige ramenpers S+S

Ramen, kaders, balken, panelen. In veelzijdige schrijnwerkerijen moet er veel geperst worden. In het S+S gamma vindt u een ruime keuze persen. Talrijke opties laten u toe de perfecte machine samen te stellen. Zo is het afgebeelde type RP 2000 voorzien voor een speciale drukinrichting voor het verlijmen van panelen.

Hoger rendement voor schaafmachines

Om een continue aanvoer mogelijk te maken en zeker te stellen dat te schaven planken kop aan kop in de machine lopen, biedt de firma Weinig een ruim gamma invoertafels aan. Een van de meest populaire inschieters is de invoertafel van de serie High Mech. Deze invoertafel wordt aangeboden in een speciale serie.

Nieuw instapmodel breedbandschuurmachine Sandonomic

Boere, de Nederlandse specialist van schuurmachines biedt reeds een zeer ruim gamma breedbandschuurmachines aan. Op de beurs Hout 08 in Rotterdam werd het nieuwe model Sandonomic voorgesteld. Deze machine is speciaal ontwikkeld als instapmodel. Het is een zeer complete machine die aan een zeer interessante prijs wordt aangeboden. De Sandonomic bestaat in verschillende varianten en wordt aangeboden in de gebruikelijke breedtes, te beginnen vanaf 400 mm.

Hoogvlieger

De Variomat schaafmachine, de nieuwste telg uit de Weinig-fabriek, is een echte alleskunner. Naast een vierzijdige schaaf-en profileermachine, kan de Variomat mits enkele handgrepen ook worden omgebouwd naar een toupie en zelfs naar een pennebank. Vooral technische scholen zijn erg geïnteresseerd in de ruime mogelijkheden van deze machine. Zo leverde SMI het technisch instituut Don Bosco in Hoboken een Variomat voorzien van het Weinig Powerlock systeem, waardoor de houtafdeling meteen over een didactische topper beschikt.

Extra brede schaafmachine Widemat

Spantenbouwers, zagerijen, schaverijen en fabrikanten van grote houtconstructies hebben tegenwoordig behoefte aan machines die grote houtsecties kunnen schaven. De Weinig dochteronderneming WACO ontwikkelde speciaal voor deze klanten een totaal nieuwe schaafmachine: de Widemat. Deze extreem zware machine is speciaal gebouwd voor het verwerken van grote secties. Deze vierasser is beschikbaar in 2 werkbreedtes: 700 mm en 1350 mm, met een aanvoersnelheid gaande tot 100 m/min.

I’ll be back de 22B eindelijk terug

Liefhebbers van zware productieschaafmachines kennen de vroegere Hydromat 22B als een uiterst betrouwbare en degelijke productiemachine. Weinig heeft deze klassieker nu terug in productie genomen. Vanzelfsprekend voorzien van de nieuwste technologie. In première te bezichtigen op de Ligna. De nieuwe benaming is Powermat 2500.

“Ik werk graag makkelijk en goed”

Deze uitspraak komt van een tevreden Weinig-klant. Zonder uitzondering alle bezitters van de nieuwe Variomat zijn uiterst tevreden van deze schaafmachine. Perfecte schaafoppervlakte, prima houtdoorvoer en iedereen kan er meer werken. Te ontdekken op de Ligna, op de SMI demonstratiedagen voor de ramenmakers en op Prowood.

Aluleisten Weinig afkortzaag OptiCut
kort nu ook aluminium

De Weinig afkortzaag van het type OptiCut is nu geschikt voor het snel en precies korten van aluminium. Tot voor kort werd de befaamde Weinig OptiCut kortzaag enkel gebruikt voor het optimaal en automatisch korten van massief hout. Na de nodige mechanische aanpassingen en een uitvoerige testperiode wordt de machine nu ook vrijgegeven voor het korten van aluminium profielen. Enkele grote pluspunten van de OptiCut zijn de uiterst precieze zaagsnede, tijdswinst omdat er geen omstelling nodig is bij een profielwissel en de eenvoudige bediening van de machine. Het invoeren van de zaaglijsten kan naar keuze aan de machine zelf, door middel van een USB-stick of via uw computer gebeuren.

Nieuwe Weinig Powermat 500 Special

Weinig ontwikkelde een vierzijdige schaafmachine met een nuttige werkbreedte van 350 mm en Powerlock. De grote werkbreedte maakt de machine uiterst geschikt voor parketfabrikanten, houthandels, zagerijen, balkenproducenten, MDF-schavers, enz. daar de meeste schaafmachines slechts een werkbreedte van 230 mm of soms tot 260 mm hebben. De inzet van Powerlock werktuigtechnologie maakt het gebruik van omslachtige tegenlagers volledig overbodig.

Deze speciale schaafmachine is gebaseerd op de Powermat-serie.  Technische hoogtepunten van deze machine zijn o.a. automatische instelling van breedte en dikte, verlengde pendelassen voor de plaatsing van extra doorvoerwalsen, Powerlock voor alle werktuigen, automatische motorenstart, zwenkbare sturing en eco-start-stop voor alle motoren.

Weinig Powerset systeemWeinig Powerset systeem

Weinig ontwikkelde het Powerset systeem voor de vierzijdige Powermat schaafmachine dat automatisch de axiale verstelling van de aanvoerwalsen tegenover de linkeras(sen) verzorgd.  Bij de huidige vierzijdige schaafmachines dient men bij het omschakelen van breed naar smal hout de aanvoerwalsen recht tegenover de linkeras aan te passen. Dankzij het nieuwe Powerset systeem van Weinig is dit niet meer noodzakelijk. Bij wisselende breedtes verstellen de aanvoerwalsen zich tegenover de linkeras volledig automatisch in de axiale richting. Voordelen hiervan zijn dat contact tussen het werktuig en de aanvoerwalsen wordt vermeden. Verder zijn ook de optimale druk en aanvoer steeds verzekerd, onafhankelijk of er breed of smal hout wordt geschaafd.

10 jaar Powerlock

Toen het werktuigsysteem PowerLock 10 jaar geleden op de markt kwam, veroorzaakte het een revolutie. Licht, compact, zeer snel in te stellen en stabiel zorgde het voor een nooit eerder geziene productiekwaliteit en flexibiliteit. Vandaag is het niet meer weg te denken uit de moderne schaaftechnologie. PowerLock maakt het mogelijk om in uw bedrijf just-in-time te produceren met een ongekende flexibiliteit bij aanvoersnelheden van 10 tot 200 m/min. Het gepatenteerde systeem kan ingezet worden voor het schaven van zacht en hard hout, maar ook voor MDF en kunststof. Dankzij een nauwe samenwerking met de klanten werd er steeds consequent verder aan de ontwikkeling van het systeem gewerkt. Hierdoor heeft Weinig een enorme kennis opgebouwd en biedt zijn gebruikers een systeem met ongeëvenaarde voordelen. Powerlock is dan ook een systeem dat de status van Weinig als de nummer één in massiefhoutbewerking onderbouwd.

Nieuwe ontwikkeling Boere breedbandschuurmachines

Grote spaanafnamen (1 mm en meer) van verlijmde massieve panelen, vaak samen met een te hoge doorvoersnelheid, jagen het schuurbandverbruik van breedbandschuurmachines de hoogte in.  Bovendien ontstaat er door deze slechte werkwijze vaak schuurbandbreuk. Die kan resulteren in onrendabele en te vermijden machinestilstand. Schuurbandbreuk kan ook beschadigingen aan uw machine veroorzaken.

Speciaal om deze kosten te vermijden, ontwikkelde de firma Boere een oplossing. Optioneel kunnen de schuurmachines worden voorzien van een schaafas over de volle machinebreedte. Deze schaafas kalibreert de werkstukken zodat de achterliggende schuurband(en)  in optimale omstandigheden werken. Er werd zelfs gedacht aan een vlotte werktuigwissel; de messen zijn in- en uitschuifbaar. Of er kan alternatief met wegwerpmessen worden gewerkt. Deze optionele schaafas is zowel op boven- als op onderliggende machines leverbaar.

Gepatenteerde zaagsnedeafsluiting voor de Weinig FlexiRip langszaag

SMI-Roekens, agent voor de Weinig langszaag, houdt de vinger aan de pols op het gebied van de nieuwste ontwikkelingen en technologieën. Hierbij melden we de Belgische massief houtbewerkers dat Weinig een gepatenteerde zaagsnedeafsluiting op de markt brengt.

Tijdens het werken met een langszaag kunnen smalle, dunne zaagresten al wel eens in het zaagspoor terecht komen en in sommige gevallen zelfs leiden tot storingen. Om aan dit probleem te verhelpen, ontwikkelde de firma Weinig voor haar langszaag -de Raimann FlexiRip- een gepatenteerde oplossing. Die bestaat er in dat het zaagspoor tijdens het zagen automatisch wordt afgesloten.  Zo wordt de machine nog betrouwbaarder en is er bovendien minder reinigingswerk en een grote tijdsbesparing.

 

S+S snel instelbare manuele raampers voor wisselende hoogtes

SMI-Roekens, agent voor de Duitse raampersspecialist S+S, biedt een ruim assortiment kwalitatieve manuele en automatische raampersen in alle afmetingen en prijsklassen. Zo ontwikkelde S+S, voor het persen van ramen waarvan de hoogte zeer vaak wisselt, de raampers ‘Bavaria’.

Op eerste zicht lijkt de Bavaria een klassieke, snel instelbare raampers.  Bijzonder echter is de slaglengte van de verticale hydraulische cilinders. Deze bedraagt maximaal 1.200 mm. Dit houdt in dat de raamhoogte tot 1.200 mm mag verschillen van raam tot raam, zonder dat er ook maar iets aan de instelling moet worden gewijzigd. Zo kan er werktijd worden bespaard en sneller worden geproduceerd. Verder is de Bavaria, met een drukkracht per cilinder van tweeduizend kilogram, ook geschikt voor zware secties.

 

Weinig Conturex met 5-as technologie

Om in te spelen op de stijgende vraag naar een nog universelere machine ontwikkelde Weinig voor de Conturex een universele as met 5-as technologie.  Dit bewerkingsaggregaat biedt de houtbewerker ongekende mogelijkheden op het gebied van profileren, boren en frezen.  De benodigde werktuigen worden uit een bijhorend werktuigmagazijn met 17 plaatsen gewisseld.  De hoofdmotor (10 kW bij S1 resp. 12,5 kW bij S6) is voorzien van een HSK F 63 opname. Het toerental is naargelang de bewerking elektronisch regelbaar van 2000 tot 24.000 tpm.

 

Opleiding gebruik breedbandschuurmachines

Haal meer uit uw breedbandschuurmachine en kom naar de schuurtraining bij de firma Boere. De firma Boere organiseert er regelmatig schuurtrainingen. Een ideale mix van theorie en praktijk. Deze opleidingen staan open voor alle geïnteresseerden en starten in het najaar 2009. Contacteer ons gerust voor meer informatie.

 

Machines zijn kostbaar, laat ze onderhouden door vakmannen

Uw klanten eisen steeds kortere levertijden. Dan is het extra belangrijk steeds op uw machines te kunnen rekenen. Doe gerust een beroep op onze serviceploeg voor alle onderhoud en herstelling. Uw machines zijn zo steeds inzetbaar en leveren altijd de hoogste kwaliteit. Informeer ook naar ons lente en/of herfstonderhoud, want voorkomen is beter als genezen.