Donkerstraat 23 | B-1750 Gaasbeek | T. +32 2 466 38 39 | F. +32 2 466 04 04 | info@smi.be

Deze rubriek bevat de meeste recent nieuwtjes. Andere interessante nieuwtjes kan je bekijken door te klikken op de knop  'Goed om weten'

Manuele kortzaag Dimter

De Opticut C 50 is het instapmodel voor veilig manueel korten. De machine is voorzien van een automatische drukkap (capot de serrage) en een pneumatische veiligheidsklep.Voor het precises korten kan de machine vervolledigd worden met het nieuwe positioneersysteem Easystop.

Zware verlijm-en lamelleerpers

De hydraulische persen van de BLP-serie van de Duitse specialist S+S zijn volledig modulair samenstelbaar. Het aantal cilinders en het aantal drukbalken vooraan zijn vrij te bepalen in functie van de houtlengte. De cilinders zijn zowel horizontaal als vertikaal zeer eenvoudig verstelbaar.

Speciale aanslag voor het zagen van rondhout

De Duitse firma Raimann, dochteronderneming van  de firma WEINIG produceert in Freibourg Duitsland) een ruim gamma bandzagen. Talrijke opties laten toe de machine aan specifieke vereisten aan te passen. Een goed voorbeeld hiervan is de speciale aanslag voor rondhout.

Met deze aanslag kan rondhout, zonder verdraaien, zuiver doorgezaagd worden.

Kortzaag voor spits toelopende delen

Voor het zeker transport van ongelijk dikke en spits toelopende delen ontwikkelde Dimter een kortzaag met inloopketting. Deze garandeert een zekere doorvoer.

Inlooptafel voor Dimter kortzaag

Ramenfabricanten verwerken vaak grote secties. Niet alleen de machine zelf, ook de aan-en afvoer dienen op extreme gewichten afgestemd te zijn.

De afgebeelde inlooptafel is geschikt voor stukken van 100-150 kg en meer.

Kunststof schaven met de Cube

Ook in de kunststofindustrie zijn exact gecalibreerde werkstukken noodzakelijk.Daar zijn niet direct zware industriële machines voor nodig, ook met de handige CUBE lukt dit prima.

Fineer schuren met Boere

Welke fineer u ook schuurt en/of borstelt, er is altijd een passende BOERE voor.

Positioneringsaanslag Posistop

De OptiCut van WEINIG-dochter Dimter is in België de meest gekochte automatische afkortzaag. Talrijk zijn echter de toepassingen waar enkel een positioneerbare aanslag nodig is. Daartoe ontwikkelde Dimter een automatische aanslag. Deze aanslag kan niet alleen voor verschillende materialen  (hout, metaal, kunststof,..) gebruikt worden, maar kan ook aan diverse andere machines aangesloten worden (kortzaag, boormachine,….)

Service App Weinig

Op het gebied van service schakelt de firma Weinig een tandje hoger. Met  de nieuwe service-app genieten de Weinig klanten van talrijke voordelen. Service én controle wordt zeer eenvoudig:  directe info van foutmeldingen en storingen,  snelle onderdelenbestelling, vlotte toegang tot machinespecialisten, onderhoudsinformatie en productiegegevens per machine en nog veel meer.

Gratis downloaden kan in de Apple-store  of Google play store.

Promotie : Powermat 700 Editie 110+

Tot einde 2015 kan u zich een Weinig aan uitzonderlijke voorwaarden aanschaffen. Het aanbod is geldig voor de Powermat 700 met 5 assen.

Hogere slijpprecisie door CNC-slijpmachine

Een schaafmes is maar zo goed als de mal. Met de nieuwe Rondamat 1000 worden rechte- en profielmessen volledig automatisch op basis van een CAD-tekening geslepen. De mallen verdwijnen hiermee volledig. De Rondamat 1000 is voorzien van een wisselaar met 3 verschillende slijpschijven. De profielen kunnen zonder enige ingreep volledig voor-en nageslepen worden.

Spiraal werktuigen

Het opstarten van een productieafdeling voor werktuigen in de Weinig fabriek te Tauberbischofsheim onderstreept de ambities van WEINIG om de Weinig klanten een ‘alles-uit-een hand’-oplossing aan te bieden.  Steeds populairder  is de spiraalkop met wegwerpmessen. Dit werktuig wordt vaak voor het voorschaven ingezet.

Handige Memory sturing voor schaafmachines

Handige Memory sturing voor schaafmachines

De Memory sturing is  reeds een groot succes bij  de vierzijdige schaafmachines CUBE. Nu is deze hoogst eenvoudige touchscreen sturing ook beschikbaar voor profilerende schaafmachines.

Flexirip

De  meest gekochte langszaag in België, de Flexirip,  zal op de Weinig stand op Prowood (Hal 1) in een full options uitvoering  én in werking te bezichtigen zijn.  De machine wordt vervolledigd met een zware manuele kortzaag Flexicut en een automatische aanslag Easystop.

SMI nv exclusief BELUX agent
voor de WEINIG bandzagen

De firma Weinig produceert in haar fabriek te Freiburg een compleet gamma bandzagen onder de naam Raimann.

Exclusief agent sinds 2015 voor Belux is de firma SMI

Maak kennis met Bert

Bert Geluk werkt bij BOERE. Hij produceert er de machinestaanders. En dit sinds tientallen jaren, 46 om precies te zijn. Honderden machinestaanders zijn zo door zijn handen gegaan. Stuk voor stuk met de grootste zorg ontworpen en persoonlijk gefabriceerd. Het geheel afgewerkt met het hoogste vakmanschap.

Typisch Bert

Typisch Boere

Schuurstraat Boere

De firma BOERE uit Waddinxveen is de specialist voor al uw schuurwerk. Het bouwkastsysteem laat talrijke varianten toe. De machines worden ook vaak als bestanddeel van een productiestraat ingezet. Hierbij een afbeelding van een onder/boven schurende machine uit de Elite reeks.

Optipal Software

De firma Dimter, dochteronderneming van WEINIG, is hofleverancier voor de paletten- en kistenindustrie.

Speciaal voor deze laatste sector werd het kistenprogramma OPTIPAL ontwikkeld.

Schaafmachine voor zware jongens

WACO, de Zweedse dochteronderneming van WEINIG, is gespecialiseerd in de productie van zware schaafbanken.

Hierbij een afbeelding van de HYDROMAT 450.

Structureren en dwarskrassen

Naargelang de gewenste look kan De firma BOERE u verschillende concepten aanbieden.

Maak gerust gebruik van ons testcentrum.

De WEINIG kwaliteit begint hier

Een machine is maar zo precies als de som van haar onderdelen. Daarom hecht de firma WEINIG bijzonder veel belang aan de controle van de nauwkeurigheid van de geproduceerde onderdelen. Een van de belangrijkste hulpmiddelen daarbij is het volautomatische 3D meettoestel ZEISS. Dit meettoestel is bijzonder nauwkeurig. Gemeten wordt immers tot 4 cijfers na de komma. Deze ZEISS is voorzien van 12 verschillende voelers.

Dit aantal is nodig om elk meetpunt te kunnen bereiken. Elke voeler wordt dagelijks automatisch geijkt. Het meetbereik is indrukwekkend, zo is de kleinst meetbare boring bvb 2,5 mm.

Gezien de verschillende uitzettingsfactoren past de ZEISS zich aan ifv het te meten materiaal. Gietijzer, aluminium en staal hebben immers andere uitzettingsfactoren.

WEINIG : uw specialist voor zwaar schaafwerk

De 220 mm grote aanvoerwalsen met daaronderliggende tafelwalsen aan de inloopzijde garanderen een zekere invoer van de werkstukken in de schaafmachine.

Een wel heel bijzondere breedbandschuurmachine

Alleen al de nuttige werkbreedte van 1900 mm maakt deze BOERE uniek.

Maar ook de machinesamenstelling is uitzonderlijk.

Deze machine is immers voorzien van een zeldzame aggregatencombinatie.

Het eerste aggregaat is een zware calibreerwals voor het schuren van platen met massieve kantlatten. Het tweede aggregaat is een combi aggregaat met gesegmenteerd kussen voor het perfect schuren van fineer. Het derde aggregaat is een speciale wals voor het schuren van lak.

Flexirip ook voor fijner werk

verzagen van massief houtingezet.De machine is echter zo stabiel gebouwd dat ze bij het verzagen vanplaatmaterialen ook zonder voorritzer fijn werk kan afleveren.

Meerbladzaag met verstelbare zagen

De Duitse machinefabrikant Raimann, een dochteronderneming van WEINIG, is in België vooral gekend voor de Flexirip langszagen. Raimann is echter ook een belangrijke fabricant van meerbladzagen. De video toont het model ProfiRip met verstelbare zagen.

Meten is weten

Hoe hoger het toerental van de schaafassen hoe belangrijker het wordt de messen precies te controleren. Zeker bij toerentallen van 8000 tpm en meer zal een verschil in gewicht van de messen tot grote onbalans lijden. Dit is nadelig voor de oppervlaktekwaliteit resp.kan op termijn de as en de lagering beschadigen.

Wij bezorgen u graag een offerte voor dit meettoestel.

Lasertechnologie en BOERE

Voor de productie van bijzondere voorwerpen gebruiken enkele Belgische bedrijven lasertechnologie. Bij dit laserproces ontstaan kleine brandsporen dewelke weggewerkt moeten worden. Een kolfje naar de hand van de specialist BOERE. Ook kleine voorwerpen, ter grootte van een euro muntstuk, kunnen met de breedbandschuurmachines van Boere zuiver geschuurd worden.

SMI-Roekens door Weinig
in de bloemetjes gezet

Met meer dan 130 geleverde installaties is SMI-ROEKENS dé specialist in het verzagen van massief hout.

Dit werd ook door de firma Weinig erkend.

Na de bekroning ‘ vertegenwoordiger van het jaar’  in 2007 werd SMI nu voor de tweede maal door Weinig in de bloemetjes gezet. Wereldwijd is SMI-Roekens  immers de meest succesrijke verkoper van de Flexirip langszagen.

De heer Jrion, ontwerper van de Jrion langszaag en verkoopsleider van de firma RAIMANN bezocht SMI te Gaasbeek en bedacht de heren Roekens met een mooie attentie.

Graag willen wij op onze beurt onze klanten hierbij betrekken : hartelijk dank voor uw vertrouwen!

Eenmanbediening voor de CUBE

De WEINIG vierzijdige Cube kan nu ook met een automatische stapelaar uitgerust worden.

De stapelaar werkt volautomatisch en behoeft geen enkele instelling

Houtlengte min-max  600 – 3000 mm

Houtbreedte max 260 mm

SMI-Roekens 5 jaar agent S+S Maschinenbau

SMI-Roekens is blij te kunnen terugblikken op 5 jaar vruchtbare samenwerking met de Duitse persenfabrikant S+S Maschinenbau. S+S is wereldwijd erkend als dé specialist van raam- en lamelleerpersen.

Het programma omvat oplossingen voor de meest diverse toepassingen.Van een manueel instapmodel tot volautomatische online gestuurde persen met automatische konterprofielwissel.

Op de foto de heren Roekens samen met de S+S-verkoopsdirecteur Dietmar Köppl.

BOERE levert 1000 ste breedbandschuurmachine in Nederland

Sinds de heer J.Boere in 1952 de eerste breedbandschuurmachine ontwikkelde en bouwde, hebben vele breedbandschuurmachines hun weg nationaal én internationaal gevonden. Op 23 september ll. bereikte Boere de mijlpaal van 1000 in Nederland geleverde machines.

Nieuwe voorzitter van het IOC

Op 10 September is Dr. Thomas Bach, voorzitter van de toezichtsraad van WEINIG,  verkozen tot voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité

Automatische inschieter voor schaafmachine

Met de uiterst korte omsteltijden van de Powermat schaafmachine wordt  ook een snelle instelling van de inloopautomatisatie belangrijk.De nieuwste inschieters van de Duitse fabrikant Weinig stellen zich daarom volautomatisch in op de te schaven houtsectie. Daarbij wordt niet alleen de houtdikte -en breedte, maar ook de spaanafname onder en rechts volautomatisch vanuit en door de PowerCom sturing ingesteld.

Superdrill: de borende en frezende afkortzaag

Voor eenvoudig boor-en freeswerk ontwikkelde Dimter, een dochteronderneming van de firma WEINIG, het nieuwe model Superdrill. Deze machine is gebaseerd op de klassieke afkortzaag type OptiCut en is voorzien van een in Y en Z verstelbaar aggregaat. De X-as is de duwer zelf. Zo kan in één doorgang gefreesd, geboord en gekort worden.

SMI - Uw specialist voor massief zaagwerk

SMI NV is wereldwijd een van de oudste WEINIG vertegenwoordigingen.

Maar wist u ook dat SMI de afgelopen 10 jaar  niet minder dan  100 machines voor het verzagen van massief hout leverde ? De zo opgedane ervaring staat garant voor degelijk advies.  Verder verzekeren bekwame en goed opgeleide  techniekers een optimaal gebruik van de machines.

Opleiding Boere

Elke door Boere geleverde machine wordt na de     plaatsing grondig uitgelegd en gedemonstreerd. In de fabriek te Waddinxveen organiseert de firma Boere regelmatig schuurtrainingen.

De ideale mix tussen theorie en praktijk. Deze opleidingen staan open voor alle geïnteresseerden. Contacteer ons gerust voor meer informatie.

BRENTA geeft fakkel over

De oerdegelijke bandzagen van BRENTA leveren na tientallen jaren nog altijd prima zaagwerk af. Jammer genoeg voldoen ze op het gebied van veiligheid en instelcomfort niet meer aan de wensen van de moderne houtbewerker. Er is echter een degelijk alternatief. WEINIG lost met de BKS van de dochteronderneming WACO moeiteloos de hoge verwachtingen in.