Donkerstraat 23 | B-1750 Gaasbeek | T. +32 2 466 38 39 | F. +32 2 466 04 04 | info@smi.be

Inleiding

Met vierzijdige schaafmachines kunnen in een doorgang werkstukken worden geschaafd, geprofileerd en gezaagd. Het groot Weinig assortiment van schaafassen bied nagenoeg onbegrensde mogelijkheden. Op gebied van schaven is de firma Weinig de absolute marktleider en behoudt haar toppositie door de combinatie van ervaring en voortdurende innovatie. De Weinig grenzen worden steeds weer verlegd. Weinig levert een totaal pakket inclusief werktuigen, slijpmachines, meettoestellen en automatiseringen.

Cube

De zeer compacte Cube is allicht de meest eenvoudig te bedienen vierzijdige schaafmachine op de markt. Dit maakt de machine absoluut toegankelijk voor elke medewerker in het bedrijf. De Cube beschikt over een groot schaafbereik. De minimale sectie is 8 x 20 mm en de maximale sectie is 260 x 160 mm. Een duidelijk lasersysteem zorgt ervoor dat u optimaal kan vlakken en haakschaven. De Cube levert een mooie schaafkwaliteit en heeft een sterk aanvoersysteem.

PDF

Powermat 700

Universele machine met een groot aantal ascombinaties. Aanvoersnelheid 5-30 m/ min. Ruim aanbod speciale opties zoals  variokappen voor optimaal profielwerk, een werkbreedte tot 300 mm zonder tegenlagertechnologie, extra aanvoerwalsen in de tafel, Powercom sturing enz.

PDF

Powermat 1500

De Powermat 1500 is een zeer veelzijdige schaafmachine. Uitrustbaar met maximaal elf assen, biedt dit model echt ongekende mogelijkheden. U kunt prat gaan op een prachtige schaafkwaliteit en dit ook bij hogere snelheden. Verscheidene unieke opties zoals onder andere Powerset, Powercom, lasercontrole, variokappen, enzovoort garanderen een maximaal instelcomfort. Een werkbreedte tot 300 mm is nu leverbaar zonder het gebruik van tegenlager-technologie. De Powermat 1500 kan men zeer precies en snel instellen dankzij de gestuurde assen en de befaamde Weinig Powercom-touchscreensturing.

PDF

Powermat 2400

Voor het verwerken van kleine en grote series had men vroeger twee schaafmachines nodig. Tegenwoordig nog maar één, de Powermat 2400 schaafmachine. Deze machine is modulair opgebouwd en men heeft de keuze uit een groot aantal ascombinaties. De maximale aanvoersnelheid is 100 m/min. De Powermat 2400 is optioneel verkrijgbaar met jointers, extra grote invoerwalsen en 10000 tpm. Dankzij het Powerlock-systeem en de Powercom organisatie software kunt u minimale wisseltijden verwachten.

PDF

Powermat 2400 SP

De Powermat 2400 SP is een hoge precisie spaltzaag voor het horizontaal doorzagen van onder andere balken, lamellen, enz. Deze spaltzaag staat garant voor een zeer hoog afwerkingniveau bij minimale zaagbladdiktes. De Powermat 2400 SP bestaat als alleenstaande machine, maar kan even goed in nieuwe of bestaande schaafmachines worden geïntegreerd. Afhankelijk van uw noden kunnen optioneel voorritsers en een uitrekeenheid worden voorzien. De Powermat 2400 SP is ook leverbaar in een versie uitgerust met de gekende Weinig Powerlock-technologie.

PDF

Powermat 2500

Met de Hydromat 22B zette Weinig in 1978 een mijlpaal op het gebied van zware schaafbanken. Nu, meer dan dertig jaar later, wordt met de nieuwe Powermat 2500 de traditie voortgezet. Deze Powermat is een schaafbank met vele kwaliteiten: kracht in overvloed, maximaal bedieningscomfort, minimale wisseltijden, een aanvoersnelheid tot 200 m/min., en een voortreffelijke geluidsisolatie, enzovoort.

PDF

Hydromat 3000

De Hydromat 3000 is een hogesnelheids schaafmachine met een maximale doorvoersnelheid van 150 m/min. Deze schaafmachine heeft een hoge technische 6? standaard met een zware trillingsdempende staander, een robuust aanvoersysteem, hydraulische tegenlagering, zware drukinrichtingen, automatische asklemming, op afstand bediende rechte- en profielpointers, krachtige motoren en biedt ook nog eens een fantastisch bediencomfort.

PDF

Hydromat 4000

De Hydromat 4000 schaafmachine staat voor schaven en profileren van maximum 300 mm brede stukken aan een maximale snelheid van 150 m/min. De grootste troef van deze schaaf is de absolute breedteparallelliteit die bekomen wordt door de tegenover elkaar liggende verticale assen. Verder garanderen de op afstand bediende jointers een continu perfecte oppervlaktekwaliteit. Deze compacte Hydromat 4000 machine is leverbaar met maximum zes assen en motoren tot 53 kW.

PDF

Hydromat 5000

De flexibele schaafbank Hydromat 5000 is perfect voor grote series met een maximum aanvoersnelheid van 400 m/min. Het uiterst betrouwbare aanvoersysteem van deze schaaf met grote walsendiameters garandeert een continu houttransport, ook in moeilijke omstandigheden. De Hydromat 5000 kiest u voor de excellente afwerkingkwaliteit bij het vierkantschaven en het profileren. Haar motoren met een kracht tot 110 kW garanderen bovendien een maximale verspaning.

PDF

Hydromat 6000

De Hydromat 6000 is het topmodel uit de high speed serie, geproduceerd door de firma Waco in Zweden, een dochterbedrijf van de firma Weinig. Maximale aanvoersnelheid van maar liefst 600 m/min. Verder is er geen twijfel aan de absolute breedteparallelliteit van de Hydromat 6000 door de recht tegenover elkaar geplaatste verticale assen. Haar extreem zwaar aanvoersysteem heeft aan beide zijden gelagerde aanvoerwalsen. De motorsterkte van deze schaaf gaat tot 200 kW voor een maximale verspaning. Door het modulaire bouwkastysteem zijn talrijke as-combinaties mogelijk.

PDF

Unimat Super 4

De Unimat Super 4 is een schaafmachine voor het realiseren van perfect verlijmwerk. Specifiek kenmerk van deze machine is dat door de speciale werktuigtechnologie vierzijdig schaven met slechts 3 schaafassen kan. De groevenbed-technologie maakt het verwerken van korte en niet haaks gekorte stukken mogelijk. De Unimat Super 4 is de ideale aanvulling voor een verlijmstraat.

PDF