Donkerstraat 23 | B-1750 Gaasbeek | T. +32 2 466 38 39 | F. +32 2 466 04 04 | info@smi.be

Inleiding

Met de Rondamat-serie biedt de firma Weinig een compleet assortiment slijpmachines. Een gemeenschappelijk kenmerk van deze serie is de hoge rondloopnauwkeurigheid. Bijgevolg kan de precisie van de slijpmachine zonder kwaliteitsverlies rechtstreeks naar de schaafmachine overgebracht worden. Met aangepaste slijpschijven kunnen zowel messen in HSS, Stellite, als hard metaal worden geprofileerd en nageslepen. De Weinig slijpmachines kunnen van bijzondere opties worden voorzien, zoals bijvoorbeeld het slijpen van vingerlaswerktuigen.

Rondamat

Rondamat 168: voor het slijpen van rechte messen, klassieke frezen en zaagbladen.

Rondamat 960: voor het slijpen van rechte- en profielmessen met een rondloopprecisie van 0,005 mm. Ook geschikt voor PowerLock.

Rondamat 980: voor het automatisch slijpen van rechte messen met klassieke, Hydro- of PowerLock- opspanning. Optioneel geschikt voor (vingerlas)frezen.

Rondamat 985

Rondamat 1000 : Volautomatische machine voor het maken en naslijpen van profiel-en rechte messen. Automatische schijvenwissel.

PDF, PDF R1000

OptiControl

Het OptiControl meettoestel is de ideale verbinding tussen de slijp- en schaafmachine. Behalve voor de precieze opname van de werktuiggegevens is het toestel ook geschikt voor de controle van messen, frezen en zaagbladen.

Indien gewenst kunnen de nieuwe werktuiggegevens online naar de machinesturing worden doorgegeven.