•  

  De OptiCut van WEINIG-dochter Dimter is in België de meest gekochte automatische afkortzaag. Talrijk zijn echter de toepassingen waar enkel een positioneerbare aanslag nodig is. Daartoe ontwikkelde Dimter een automatische aanslag. Deze aanslag kan niet alleen voor verschillende materialen  (hout, metaal, kunststof,..) gebruikt worden, maar kan ook aan diverse andere machines aangesloten worden (kortzaag, boormachine,….)

   

  Video

 •  

  Tot 4 x sneller afkorten als met de klassieke manuele afkortzaag.  De Unicut P is flexibel, nauwkeurig en garandeert de hoogste veiligheid.

   

  Pdf Folder

 •  

  Een legende keert terug. Knappe remake van de uiterst succesvolle Profimat 22 serie.

  Leverbaar in twee aantrekkelijk geprijsde versies: De Profimat 30 en de Profimat 50.

   

  Pdf Folder

 •  

  Industriële schaafmachine voor schaafwerk op het hoogste niveau. Uitgekiend machineconcept met quasi onbeperkte mogelijkheden.

   

  Pdf Folder

 •  

  De voordelen van de prijsgunstige Opticut 50 maar nu uitgebreid met enkele highlights van het topmodel Opticut S 90.

   

  Pdf Folder

 •  

  De Opticut C 50 is het instapmodel voor veilig manueel korten. De machine is voorzien van een automatische drukkap (capot de serrage) en een pneumatische veiligheidsklep.Voor het precises korten kan de machine vervolledigd worden met het nieuwe positioneersysteem Easystop.

 •  

  De hydraulische persen van de BLP-serie van de Duitse specialist S+S zijn volledig modulair samenstelbaar. Het aantal cilinders en het aantal drukbalken vooraan zijn vrij te bepalen in functie van de houtlengte. De cilinders zijn zowel horizontaal als vertikaal zeer eenvoudig verstelbaar.

 •  

  De Duitse firma Raimann, dochteronderneming van  de firma WEINIG produceert in Freibourg Duitsland) een ruim gamma bandzagen. Talrijke opties laten toe de machine aan specifieke vereisten aan te passen. Een goed voorbeeld hiervan is de speciale aanslag voor rondhout.

  Met deze aanslag kan rondhout, zonder verdraaien, zuiver doorgezaagd worden.

 •  

  Voor het zeker transport van ongelijk dikke en spits toelopende delen ontwikkelde Dimter een kortzaag met inloopketting. Deze garandeert een zekere doorvoer.

 •  

  Ramenfabricanten verwerken vaak grote secties. Niet alleen de machine zelf, ook de aan-en afvoer dienen op extreme gewichten afgestemd te zijn.

  De afgebeelde inlooptafel is geschikt voor stukken van 100-150 kg en meer.

 •  

  Ook in de kunststofindustrie zijn exact gecalibreerde werkstukken noodzakelijk.Daar zijn niet direct zware industriële machines voor nodig, ook met de handige CUBE lukt dit prima.

 •  

  Welke fineer u ook schuurt en/of borstelt, er is altijd een passende BOERE voor.

 •  

  Op het gebied van service schakelt de firma Weinig een tandje hoger. Met  de nieuwe service-app genieten de Weinig klanten van talrijke voordelen. Service én controle wordt zeer eenvoudig:  directe info van foutmeldingen en storingen,  snelle onderdelenbestelling, vlotte toegang tot machinespecialisten, onderhoudsinformatie en productiegegevens per machine en nog veel meer.

  Gratis downloaden kan in de Apple-store  of Google play store.

 •  

  Een schaafmes is maar zo goed als de mal. Met de nieuwe Rondamat 1000 worden rechte- en profielmessen volledig automatisch op basis van een CAD-tekening geslepen. De mallen verdwijnen hiermee volledig. De Rondamat 1000 is voorzien van een wisselaar met 3 verschillende slijpschijven. De profielen kunnen zonder enige ingreep volledig voor-en nageslepen worden.

 •  

  Het opstarten van een productieafdeling voor werktuigen in de Weinig fabriek te Tauberbischofsheim onderstreept de ambities van WEINIG om de Weinig klanten een ‘alles-uit-een hand’-oplossing aan te bieden.  Steeds populairder  is de spiraalkop met wegwerpmessen. Dit werktuig wordt vaak voor het voorschaven ingezet.

 •  

  De  meest gekochte langszaag in België, de Flexirip,  zal op de Weinig stand op Prowood (Hal 1) in een full options uitvoering  én in werking te bezichtigen zijn.  De machine wordt vervolledigd met een zware manuele kortzaag Flexicut en een automatische aanslag Easystop.

 •  

  De firma Weinig produceert in haar fabriek te Freiburg een compleet gamma bandzagen onder de naam Raimann.

  Exclusief agent sinds 2015 voor Belux is de firma SMI

 •  

  Bert Geluk werkt bij BOERE. Hij produceert er de machinestaanders. En dit sinds tientallen jaren, 46 om precies te zijn. Honderden machinestaanders zijn zo door zijn handen gegaan. Stuk voor stuk met de grootste zorg ontworpen en persoonlijk gefabriceerd. Het geheel afgewerkt met het hoogste vakmanschap.

  Typisch Bert

  Typisch Boere

 •  

  De firma BOERE uit Waddinxveen is de specialist voor al uw schuurwerk. Het bouwkastsysteem laat talrijke varianten toe. De machines worden ook vaak als bestanddeel van een productiestraat ingezet. Hierbij een afbeelding van een onder/boven schurende machine uit de Elite reeks.

 •  

  De firma Dimter, dochteronderneming van WEINIG, is hofleverancier voor de paletten- en kistenindustrie.

  Speciaal voor deze laatste sector werd het kistenprogramma OPTIPAL ontwikkeld.

 •  

  Naargelang de gewenste look kan De firma BOERE u verschillende concepten aanbieden.

  Maak gerust gebruik van ons testcentrum.

 •  

  Een machine is maar zo precies als de som van haar onderdelen. Daarom hecht de firma WEINIG bijzonder veel belang aan de controle van de nauwkeurigheid van de geproduceerde onderdelen. Een van de belangrijkste hulpmiddelen daarbij is het volautomatische 3D meettoestel ZEISS. Dit meettoestel is bijzonder nauwkeurig. Gemeten wordt immers tot 4 cijfers na de komma. Deze ZEISS is voorzien van 12 verschillende voelers.

  Dit aantal is nodig om elk meetpunt te kunnen bereiken. Elke voeler wordt dagelijks automatisch geijkt. Het meetbereik is indrukwekkend, zo is de kleinst meetbare boring bvb 2,5 mm.

  Gezien de verschillende uitzettingsfactoren past de ZEISS zich aan ifv het te meten materiaal. Gietijzer, aluminium en staal hebben immers andere uitzettingsfactoren.

 • 2

  De 220 mm grote aanvoerwalsen met daaronderliggende tafelwalsen aan de inloopzijde garanderen een zekere invoer van de werkstukken in de schaafmachine.

 •  

  Alleen al de nuttige werkbreedte van 1900 mm maakt deze BOERE uniek.

  Maar ook de machinesamenstelling is uitzonderlijk.

  Deze machine is immers voorzien van een zeldzame aggregatencombinatie.

  Het eerste aggregaat is een zware calibreerwals voor het schuren van platen met massieve kantlatten. Het tweede aggregaat is een combi aggregaat met gesegmenteerd kussen voor het perfect schuren van fineer. Het derde aggregaat is een speciale wals voor het schuren van lak.

 •  

  Verzagen van massief houtingezet.De machine is echter zo stabiel gebouwd dat ze bij het verzagen vanplaatmaterialen ook zonder voorritzer fijn werk kan afleveren.

 •  

  De Duitse machinefabrikant Raimann, een dochteronderneming van WEINIG, is in België vooral gekend voor de Flexirip langszagen. Raimann is echter ook een belangrijke fabricant van meerbladzagen. De video toont het model ProfiRip met verstelbare zagen.

 •  

  Hoe hoger het toerental van de schaafassen hoe belangrijker het wordt de messen precies te controleren. Zeker bij toerentallen van 8000 tpm en meer zal een verschil in gewicht van de messen tot grote onbalans lijden. Dit is nadelig voor de oppervlaktekwaliteit resp.kan op termijn de as en de lagering beschadigen.

  Wij bezorgen u graag een offerte voor dit meettoestel.

 •  

  Voor de productie van bijzondere voorwerpen gebruiken enkele Belgische bedrijven lasertechnologie. Bij dit laserproces ontstaan kleine brandsporen dewelke weggewerkt moeten worden. Een kolfje naar de hand van de specialist BOERE. Ook kleine voorwerpen, ter grootte van een euro muntstuk, kunnen met de breedbandschuurmachines van Boere zuiver geschuurd worden.

 •  

  Met meer dan 130 geleverde installaties is SMI-ROEKENS dé specialist in het verzagen van massief hout.

  Dit werd ook door de firma Weinig erkend.

  Na de bekroning ‘ vertegenwoordiger van het jaar’  in 2007 werd SMI nu voor de tweede maal door Weinig in de bloemetjes gezet. Wereldwijd is SMI-Roekens  immers de meest succesrijke verkoper van de Flexirip langszagen.

  De heer Jrion, ontwerper van de Jrion langszaag en verkoopsleider van de firma RAIMANN bezocht SMI te Gaasbeek en bedacht de heren Roekens met een mooie attentie.

  Graag willen wij op onze beurt onze klanten hierbij betrekken : hartelijk dank voor uw vertrouwen!

 •  

  De WEINIG vierzijdige Cube kan nu ook met een automatische stapelaar uitgerust worden.

  De stapelaar werkt volautomatisch en behoeft geen enkele instelling

  Houtlengte min-max  600 – 3000 mm

  Houtbreedte max 260 mm

 •  

  SMI-Roekens is blij te kunnen terugblikken op 10 jaar vruchtbare samenwerking met de Duitse persenfabrikant S+S Maschinenbau. S+S is wereldwijd erkend als dé specialist van raam- en lamelleerpersen.

  Het programma omvat oplossingen voor de meest diverse toepassingen.Van een manueel instapmodel tot volautomatische online gestuurde persen met automatische konterprofielwissel.

  Op de foto de heren Roekens samen met de S+S-verkoopsdirecteur Dietmar Köppl.

 •  

  De WEINIG vierzijdige Cube kan nu ook met een automatische stapelaar uitgerust worden.

  De stapelaar werkt volautomatisch en behoeft geen enkele instelling

  Houtlengte min-max  600 – 3000 mm

  Houtbreedte max 260 mm

Donkerstraat 23 | B-1750 Gaasbeek | T. +32 2 466 38 39

 info@smi.be | Privacyverklaring smi