•  

  De Duitse machinefabrikant S+S Maschinenbau is dé referentie op het gebied van hydraulische persen. Het gamma dekt vrijwel elke denkbare behoefte, gaande van een instapmodel tot volautomatische ramenpersen. De S+S persen worden steeds verder op punt gesteld en zijn volledig afgestemd op de huidige productiemethodes. Zo zijn de raampersen geschikt voor grote houtdiktes, past de sturing zich aan bij drevel of pen/gat verbindingen en zijn er speciale inrichtingen voorhanden speciaal voor vleugels die al aan de buitenkant zijn gefreesd. Een andere specialisatie van S+S zijn de persen voor de fabricatie van gelamelleerd hout.

 •  

  Deze uiterst moderne balkenpers is volledig online gestuurd. De maatinstelling van

  zowel in de breedte als in de hoogte gebeurt bij deze machine volautomatisch, en aan zeer hoge snelheid.  De te persen stukken worden zonder voor te steken direct in de perszone gelegd worden. De pers is ook geschikt voor reeds aan de buitenzijde geprofileerde vleugels.

 •  

  De MultiPress is een prijsgunstige pers voor allerlei licht perswerk. Deze pers bestaat uit een zware stalen plaat met maximale afmeting (b x h) van 4150 x 3300 mm. In deze plaat zijn op regelmatige afstanden van elkaar een groot aantal gaten voorzien. In deze gaten passen eenvoudig te plaatsen elementen zoals manuele perscilinders (handhydraulisch), maar ook steunvoeten, neerhouders, enzovoort.

 •  

  De STH is een universeel instapmodel pers. Haar nuttig persbereik is (b x h) 2700 x 1800 mm. Optioneel kan ook aan de achterzijde worden geperst. De pers is naar wens al dan niet mobiel (verrolbaar). De STH is uitgerust met cilinders met handhydraulica. De verticale cilinders zijn in 50 mm raster verplaatsbaar en de horizontale cilinders traploos. Voor het persen met de STH van panelen, traptreden, enzovoort kan een neerdrukinrichting worden voorzien.

  PDF

 •  

  De RP 3000 is een universele hydraulische pers met standaard persmaat (b x h) van 3000 x 2000 mm. Deze pers is in grotere afmetingen verkrijgbaar op aanvraag. De perscilinders worden manueel geplaatst. De maximale drukkracht van de RP 3000 is 3000 kg en haar slaglengte is 120 mm. Andere slaglengtes kunnen worden besproken. Bij de fabricatie van panelen, traptreden enzovoort kan deze worden voorzien van eenvoudig verstelbare pneumatische drukbalken.

  PDF

 •  

  De T35 is een robuuste pers met standaard persmaat (l x b) 3000 x 2000 mm. Grotere maten verkrijgbaar op aanvraag. De T 35 is standaard uitgerust met twee horizontale en twee verticale cilinders.  Haar slaglengte is 120 mm, maar andere slaglengtes zijn ook mogelijk. De perskracht van deze pers bedraagt 3500 kg. Geluidsarme hydraulische groep. Verder is een groot voordeel van de T 35 de precieze werking van de cilinders voor het gelijkmatig persen, ook van complexe raamelementen.

  PDF

 •  

  De Bavaria is een handige halfautomatische pers met standaard persmaat (b x h) van 3000 x 2000 mm. Grotere maten verkrijgbaar op aanvraag. De Bavaria biedt een unieke en snelle  automatische plaatsing van de verticale cilinders. Haar horizontale en verticale cilinders in de hoeken zijn vast met elkaar verbonden. Bijkomende cilinders zijn mogelijk op aanvraag. Met de Bavaria kunt u ook grote houtdiktes persen.  De pers vertoont een maximale drukkracht van 2000 kg en heeft een geluidsarme hydraulische groep.

  PDF

 •  

  Zware  pers met volautomatische en snelle instelling. Standaard persmaat (bxh) 3000 x 2000 mm. Grotere maten verkrijgbaar op aanvraag. De te persen stukken worden zonder voormontage direct in de perszone gelegd. Geschikt voor pen/gat verbinding, voor drevels, voor ronde ramen, segmenten, schuine ramen, grote houtdiktes en voor reeds aan de buitenzijde gefreesde vleugels. Bij hoge ramen kan de bovenste traverse automatisch op haar plaatst gebracht worden.

 •  

  De Perfect is de absolute topper in het gamma van de firma S+S. Dezelfde mogelijkheden als de Super. Verder beschikt de machine over unieke mogelijkheden, zoals automatisch nagelen of het  automatisch uittransporteren van de geperste vleugels.

  PDF

 •  

   De BLP is een zware lamelleerpers voor naald- en hardhout. Haar minimale perslengte is 2500 mm en de vulhoogte is 1200/1500 mm. De BLP heeft een hydraulische groep, instelbaar van 0 tot 120 bar. De BLP is uitgerust met verplaatsbare verticale staanders, met dubbelwerkende hoog- en laagverstelbare verticale cilinders met elk 6000 kg perskracht. De pers beschikt over gelagerde en verplaatsbare drukbalken, elk met vier pneumatische cilinders. De BLP heeft 150 mm brede oplegstukken. Bredere oplegstukken kunnen op aanvraag. De BLP is zeer handig in bediening.

  PDF

 •  

  Met het Systeem 2000 haalt u een robuuste enkelzijdige pers voor de industriële productie van gelamelleerde balken voor ramen, deuren, veranda’s, enzovoort in huis. Haar standaardbereik is 6000 x 1050 x 160 mm. Grotere afmetingen zijn mogelijk op aanvraag. De twaalf verticale cilinders van het Systeem 2000 met elk maar liefst 60.000 N leveren een totale kracht op van 720.000 N. Deze kloeke pers kan desgewenst worden vervolledigd met een automatische belijming met aangedreven rollenbaan.

  PDF

Donkerstraat 23 | B-1750 Gaasbeek | T. +32 2 466 38 39

 info@smi.be | Privacyverklaring smi