•  

  Al 30 jaar is de firma Weinig nummer 1 op het gebied van vingerlassen. De Weinig vingerlasinstallaties kunnen door middel van een uitgekiend bouwkastsysteem precies aan de behoeften worden aangepast. Vertrekkende van het basismateriaal wordt een onderscheid gemaakt tussen korthout-installaties en langhout-installaties. Ook kan men, naargelang de toepassing, de keuze maken tussen horizontaal en verticaal lassen. Bij bepaalde modellen is de productie van eindeloze lengtes mogelijk.

 •  

  De ProfiJoint is een instapmodel vingerlasmachine met een excellente prijs- kwaliteitverhouding. De ProfiJoint werd  ontworpen voor het horizontaal of verticaal frezen en beschikt over de technologie van de 'grote' machines.  Houtbreedtes tot 150 mm, houtdiktes tot 55 mm en ingangslengtes van 150 tot 700 mm worden probleemloos door de ProfiJoint verwerkt. De machine is voorzien van een gietijzeren staander om de trillingen zo goed mogelijk te reduceren.

  PDF

 •  

  De ProfiJoint Combination is een upgrade van het basismodel ProfiJoint. Om een hogere capaciteit te bekomen is deze vingerlasmachine voorzien van een extra freesstation. De ProfiJoint Combination kan ingangslengtes tot 900 mm verwerken.

 •  

  De Ultra is een sterke compacte vingerlas-middenklasser en biedt zowel een hoge capaciteit als flexibiliteit. Uitrustbaar met manuele of automatische freeswagen. Standaard is de Ultra geschikt voor houtbreedtes tot 205 mm en ingangslengtes van 150 tot 1000 mm, maar ook grotere ingangslengtes tot 3 meter zijn mogelijk. Door het verhogen van de perskracht van de Ultra tot 160 kN (16 ton) kan ze ook grote secties verwerken.

  PDF

 •  

  De Combipact is een universele vingerlasinstallatie met talrijke mogelijkheden. Kenmerkend is de dubbele freeseenheid. In deze uitvoering met recht tegenover elkaar liggende freeseenheden garandeert de Combipact een hoge capaciteit. Door de montage van beide freeseenheden op een staander is de vingerlasinstallatie dan weer zeer compact en stabiel. De trillingsarme uitvoering zorgt op haar beurt voor excellente freesresultaten.

 •  

  Met de Turbo S 1000 haal je een topinstallatie voor maximale capaciteit en afwerking in huis. De vingerlasmachine heeft twee aparte freeseenheden verbonden door transportbanden. Door de modulaire bouwwijze kan de installatie aan allerlei individuele wensen worden aangepast. De Turbo S 1000 kan ingangslengtes tot twee meter verwerken. Kwaliteitsopties zoals pakketcontrole, voorritsers en antisplinterinrichting maken het geheel compleet.

  PDF

 •  

  Zoek je de snelste machine op de markt om horizontaal te lassen, dan moet je bij de HS 120 en HS 200 je gading vinden. Met een maximum capaciteit van 200 stukken/min. en 14 perstakten/min. produceren deze machines op het hoogst vindbare niveau. De HS 120 en HS 200 vingerlasmachines worden indien gewenst vervolledigd met een automatische controle van de uiteinden, alsook een automatische voeding. Nog een kenmerk is dat kwalitatief onvoldoende stukken voor het verlijmen automatisch worden verwijderd.

  PDF

 •  

  De HS Maxi is een doorloopmachine voor het verwerken van lamellen voor constructiehout. De gepatenteerde HS Maxi bereikt bij het horizontaal frezen 50 takt/min.

 •  

  Deze Ultra TT 3000 wordt ingezet voor het maken van constructie-elementen. Deze machine heeft een freesunit met een automatisch draaiende wagen, die houtbundels met een breedte van 600 mm, een hoogte van 300 mm en een houtlengte van 300-3000 mm kan verwerken. De Ultra TT 3000 is geschikt voor elke lijmsoort en persen kan ze eindeloos of met vaste lengtes van 6 tot 18 m/min. De capaciteit van deze vingerlasinstallatie is ongeveer 2 wagens /min.

  PDF

 •  

  De Turbo S 2000 is voorzien van twee onafhankelijk van elkaar werkende freeseenheden. De gemiddelde capaciteit van de machine ligt tussen 5,5 en 7,5 wagens/ min. Deze wagens kunnen houtbundels met een breedte van 600 mm, een hoogte van 225 mm en een houtlengte van 200 tot 2000 mm verwerken. Er zijn meerdere perssystemen beschikbaar voor dit model.

  De Turbo S 3000/4000 is voorzien van twee onafhankelijk van elkaar werkende freeseenheden die houtbundels met een breedte van 600 mm, een hoogte van 225 mm en een houtlengte van 200 tot 3000/4000 mm kunnen verwerken. De gemiddelde capaciteit van de Turbo S 3000/4000 bedraagt 3,5 bundels/min. Er zijn meerdere perssystemen beschikbaar voor dit model.

 •  

  De Turbo LH vingerlasmachine is ideaal voor het maken van constructie-elementen. De freeswagen is geschikt voor een breedte van 600 mm, een hoogte van 300 mm en een houtlengte van 800-6000 mm. Met een pers van 6/12 meter is een capaciteit van maximaal 80 m/min mogelijk, met een continupers loopt dit op tot maximaal 120 m/ min.

 •  

  Doorloop vingerlasmachine waarbij in een beweging  gefreesd, belijmd en geperst wordt.

  Doorvoersnelheid tot 70 m/min.

  Perskracht 20,30 en zelfs 40 ton

  Takten/minuut : 3,5 tot 10/min.

 •  

  geen tekst

 •  

  Compacte vingerlasmachine voor het frezen, contactloos lijmen en het  persen in één doorgang. Het max. aantal takten kan teruggevonden worden in het machinetype 8/15/18

Donkerstraat 23 | B-1750 Gaasbeek | T. +32 2 466 38 39

 info@smi.be | Privacyverklaring smi